vineri, 6 ianuarie 2012

Cum sa fii frumoasa...?

Neata ladies (de data asta),

Sa explicam putin contextul acestei postari. Aseara la 11 chinuindu-ma sa adorm (nu prea mi-era somn, dar mi-era lene sa muncesc:P), am scris postarea asta in minte.. Pana in dimineata asta mi-a pierit si cheful si inspiratia. Uitandu-ma acum in oglinda singurele ganduri care mi-au trecut prin capsorul asta au fost: "Doamne, arat iar ca o rosie storcita, ca Alba ca Zapada dupa ce a muscat din marul otravit1 Cum sa ies cu fata asta din casa?"
Din nefericire, capul e atasat de corp si chiar il folosesc pentru chestii utile iar fata este un accesoriu pentru creierasul meu destul de activ asa ca azi voi scoate nasul in lume aratand ca..naibii :)) Ma seaca o raceala de o saptamana si desi am trecut de greu dupa primele 2 zile ale anului, de atunci ma tot bantuie. E ca un foc mocnit, ma seaca usor dar sigur. Uitandu-ma prin statisticile blogului, am vazut ca deseori intra lumea pe aici cautand fix titlul de mai sus: cum sa fii frumoasa.. Asa ca, daca tot cautati, ia sa va luminez eu cu parerea mea.

Nasul ocupa 30% din fata..A se vedea comparatia cu ... :))))

Primul principiu: nu exista femeie urata. Exista doar femei neingrijite. Nu spun acum ca toate avem niste trasaturi perfecte si ne-a facut Dumnezeu (+mama+tata) total simetrice. Nope. Pentru ca eu consider ca autoironia e buna din cand in cand, ma voi chinui sa gasesc o poza (nu ca e atat de greu) in care sa va exemplific din micile mele probleme: a. nasul meu e cat jumatate din Casa Poporului si b. ma exaspereaza sprancenele. Tocmai le-am pensat si e clar ca e fiecare cu regulile ei... dar ajung eu la un specialist sa le faca simetrice la milimetru! Revenind la argumentul de baza, eu cred ca fiecare dintre noi are anumite trasaturi frumoase, numai ca dintr-o prea mare lipsa de incredere nu vrem sa le recunoastem. Doi la mana, ne delasam foarte mult (despre asta intr-o postare viitoare). Trei la mana, nu avem grija de noi. Pana la urma, daca nu ne-a facut mama ca Jessica Alba, Cameron Diaz, Halle Berry sau Charlize Theron (astea sunt femeile mele preferate:))), de ce sa ne mai chinuim?
Iti spun eu de ce: pentru ca esti frumoasa! Uite-te in oglinda, ia lucrurile bune si zambeste!

Si asa ajungem la al doilea principiu: frumusetea tine mult si de suflet. Nu te iau cu filozofeli dar te provoc: stai 5 minute cu mine si iti voi spune cam ce stare sufleteasca ai. Cand suntem triste/deprimate/ne lipseste echilibrul ala atat de necesar, toate acestea isi vor pune amprenta asupra noastra. Ia zi-mi tu mie ca dupa ce te-ai despartit de un tip, nu ti-ai bagat nasul in raftul cu ciocolata de la supermarket? La mine e (era) pardon in asorte cu niste Cola+ chipsuri+un film romantic ca sa imi reinvii speranta. Sau atunci cand ai probleme la munca (gen intarzieri de salariu cum am patit eu), nu iti mai arde sa faci parada modei la servici: blugi si un tricou aleatoriu. Cate sedinte de meditatii nu m-au prins pe mine la un moment dat imbracata cu aceeasi blugi si aceleasi 2 bluze (pentru cei ironici, da, curate de fiecare data:))) Adevarul pe care il stiu si eu si il banuiesti si tu este ca oricat de tare ne-am aranja noi, oricat de frumos ne-am farda, daca esti trista sau nu te simti ok, lucrul asta se va vedea. 
Cel mai frumos accesoriu este un zambet larg si sincer si o privire luminoasa.
Intr-una din zilele mele mai triste, plecam din TV, de la niste super colegi dar .. ma astepta un job nou!  Mare pacaleala mi-am luat:))) Important e ca atunci zambeam:))

Stiu ca nu ne iese combinatia asta, mai ales in momentele grele. Asta tine mult de echilibrul sufletesc asa ca depinde de tine sa iti gasesti o chestie de care sa te agati in momentele grele, sa vezi partea buna si atunci cand viata iti da un sut in fund (teoria optimismului in alta postare sau dai un click pe eticheta de optimistice si vezi ce gasesti pe acolo:) 
Incercam sa fiu happy dar imi pleca un coleg si da, aveam parul mai scurt:)) si  tocmai scapasem de tonele de machiaj! 
Aici ar cam trebui sa va prindeti singuri cam ce stare sufleteasca aveam:)


Si al treilea principiu: nu poti fi frumoasa pentru toata lumea si tot timpul. Accepta-te asa cum esti, lucreaza la ce nu iti place (burtica, fundul atras de gravitatie, etc), zambeste mai des si bucura-te de viata, oricat de naspa ar fi! Din cauza voastra, eu intarzii acum la intalnirea mea de la Oriflame, dar se merita! Va provoc sa fiti frumoase, pentru ca puteti! 

Asta inseamna sa fii obosita, trista, nemultumita si nemachiata:)) 
Cum sa fii frumoasa? E simplu: ai grija de tine, accepta partile bune si imbunatateste ce nu e perfect, zambeste , fii optimista ai incredere in tine! Ce poate fi atat de greu?:)))

De aici, 
Numai zambete

PS: Enjoy the pics: am plans la fiecare upload dar asta e, ce nu face omul de dragul scrisului:D 

Niciun comentariu: