vineri, 1 august 2008

Seriozitate sau distractie?

Le premier blogue filosofique.. the first philosophical blog.. as incerca si in germana dar nici articolul nu mai stiu cum vine:)) Aaaa.. apropo.. acesta este primul blog scris pe de pe noul meu laptop, instalat si configurat de mine..Am observat ca baietii se crucesc cand vad o fata care isi instaleaza singura windowsul, isi face partitiile, isi instaleaza driverele si rezolva si niste probleme:)) Stati linistiti, in general fetele nu prea stiu asta deci puteti fara griji sa veniti sa ne "instalati" windowsul..:)))

La mare am avut niste discutii din care ca poate ca minim 2 bloguri vor fi inspirate.. de lene si din cauza somnului nu am apucat sa scriu.. Saptamana asta a trecut suuper repede.. dar am si facut multe lucruri:) Gata.. nu ma mai laud.. Azi am mai scris despre acest subiect.. si de aceea eram putin secata de idei..:P dar am vazut un serial in care evident ca lumea se combina, se decombina:)) si alte chestii.. si m-a luat pofta de scris..:P

Am auzit deseori varianta.. pornind de la mine citire: Vreau o relatie serioasa..:D Cred ca la un moment dat cu totii ne dorim asta.. Confortul pe care il ofera o relatie serioasa.. Stii ca suni la 12 noaptea pentru ca atunci ai ajuns acasa... si ai avut o zi nasoala rau de tot.. si cineva iti raspunde.. te asculta.. iar in cazul in care il sau o duce mintea putin.. daca e rau de tot.. te ia prin surprindere.. ia un taxi si ajunge la tine sa te stranga in brate.. Stiu, m-am uitat la prea multe comedii romantice...:)) Gata nu mai visez..De fapt, degeaba va mint.. o sa visez in continuare..

Ne place ideea de a avea pe cineva.. sa stii ca te accepta asa cum esti... comfortul de a avea pe cineva sigur .. e... ohoo.. dar vrem si aventura si spontaneitatea unei relatii mai putin serioase.. Tocmai de aceea, ma gandesc eu, ca uneori nu suntem chiar atat de hotarati.. Am vrea relatia serioasa dar si diversitatea oferita de distractie..

Bad news: Nu le putem impleti perfect. Sau exista varianta in care avem o relatie serioasa si inselam persoana respectiva cu vreo 500 alte persoane.. E f bine la inceput.. dar nu merge nici varianta asta... pentru ca ne racim .. si la un moment dat renuntam la partea serioasa... deci, nici asta nu merge.. Fir-ar mama ei de viata! :P

O sa ajungem la varianta mai nefericita..: trebuie sa facem o alegere.. Distractie sau seriozitate? Parca vad ca urmeaza intrebarea logica: dar totusi nu le putem avea pe amandoua? Eu zic ca da.. daca persoanele respective stiu sa fie spontane.. si sa se surprinda reciproc..mai apar si elementele de monotonie.. important e sa te redresezi.. Deci se poate..? Dar cum iti dai seama daca vrei o relatie serioasa cu persoana X?

Ia ca ma si enervez acum.. ce, credeti ca eu am toate raspunsurile? :)) Nu le am.. dar incerc sa le caut.. varianta marfa.. e ca, cu timpul, descopar din ce in ce mai multe lucruri..Sa o luam asadar sistematic si sa povestesc din experienta altora..A mea e interzisa..

Va intalniti cu o tipa/un tip.. e ok.. dragutz..leaga 2 cuvinte.. si cedeaza..intelegeti voi la ce ma refer..:) Am auzit varianta: Nu, ca eu vreau relatie serioasa..Am privit pe sub gene.. si m-am gandit ca nu am cum sa le stiu eu pe toate.. si chiar nu le stiu.. pana la urma intre cei doi nu a fost nici o relatie serioasa:P Desi unul din ei afirma ca se saturase de zburat din floare in floare.. a obosit, s-a saturat..si vrea o relatie serioasa..:P


Cred ca stiu minim 4 persoane in situatia asta.. zboara din floare in floare.. dar vor sa se opreasca la una dar nu gasesc sau nu pot.. :P De ce nu gasesc? Poate pentru ca nu cauta unde trebuie. Daca o sa cauti pe pitzipoanca.org sau cocalari. com sa nu te astepti sa gasesti un viitor Einstein acolo:)) A doua varianta ar fi ca poate au gasit o varianta a ceea ce cauta dar le este frica.. La un moment dat in toaaaata existenta noastra, fiecare si-a luat un sut serios in fund.. Fiecare a avut o poveste de dragoste care i-a marcat. Dupa ea a urmat potopul. Ca sa fie liniste din nou e mult mai greu.

Si asa ajungem in situatia in care vrem ciocolata din vitrina dar parca nu am da banii respectivi. Vrei relatia serioasa dar nu esti dispus totusi sa faci sacrificiile de rigoare. Pe de alta parte, distractia nu mai e de ajuns.. Ce e de facut?

Habar nu am.. stiu doar ca varianta cu intalnit -in cazul meu baiat- iesit de 2 ori si mers pe ideea ca vrem o relatie serioasa nu merge. Pentru ca nu poti pune un verdict de la inceput: vom avea o relatie serioasa! Cine spune asta? Eu sau el? Lol.. U're funny.. Nu merge.. si va spun si de ce.. pe asta o stiu:)) Pentru ca o relatie serioasa nu se face pentru ca vreau eu sau pentru ca vrea el, sau pentru ca vrem amandoi.. Nu e de ajuns sa vrem. De aceea, merg pe ideea ca nu poti o eticheta o relatie de la inceput. Deci daca ma auziti ca ma intalnesc cu un baiat nu ma intrebati: e ceva serios? O sa va zic ori: nu, frate, ne distram si gata dar mai des veti auzi: nu stiu, intreaba-ma peste cateva luni.

Fiecare are punctul lui dureros.. sau punctele.. auch.. e mai nasol daca sunt mai multe:P e greu sa lasi pe cineva sa iti intre in sufletel din nou.. Pentru ca asta inseamna sa ai iar incredere in cineva si daca iar o patesti ce faci atunci? Stiu ca e greu.. dar nu imposibil. La un moment dat trebuie sa facem si pasul asta. Il putem amana dar nu la nesfarsit pentru ca ne facem rau singurei. Pe de alta parte, nu aveti cum sa lasati pe cineva deodata in viata dumneavoastra.


Cred ca relatiile cele mai longevive pe care le-am vazut eu si de succes au fost cele care au pornit de la amicitie.. Persoanele respective au fost prieteni la inceput, comunicau foarte bine si la un moment dat si-au dat seama ca vor mai mult. Puntea de comunicare deja era realizata. Si din nefericire, asta e cea mai importanta? La capitolul sex ne descurcam nu?:)))) Vaaaai.. ce imi place.. ca stiu ca minim 2 persoane au facut ochii mari acum cand am zis de sex.. aoleo, timizilor:))

Daca gasiti pe cineva care pare a fi un candidat bun pentru o relatie serioasa.. nu sariti rapid.. nu va ambalati.. nu va entuziasmati..Usurel... Testati terenul.. ASTA E VALABIL SI PENTRU BAIETI! Incercati sa va vindeti mai greu! Invatati si voi ca tre sa va lasati mai greu de cucerit..

Asa ca, eu, data viitoare cand voi auzi un tip ca imi zice ca el vrea o relatie serioasa cu mine, o sa ii dau in cap cu urmatoarea replica: Ia-o usor.. Iti garantez eu ca nu vrei:)) ai rabdare.. sa ma vezi cum sunt.. cand nu vorbesc deloc.. sau cand sunt nervoasa.. sau cand am o zi proasta.. sau cand sunt trista si nu scot un cuvant.. ai rabdare sa vezi daca putem rezista sa purtam o conversatie fata in fata mai mult de 5 minute.. dupa aia mai vedem..:P Toata lumea are parti bune si parti proaste..partea misto la relatia serioasa e ca tre sa accepti si partile proaste:)))))))

Gata, sunt serioasa.. Dragii mei.. va tin pumnii..Separati clar persoanele pentru distractie si persoanele posibile candidate pentru ceva serios. De primele, folositi-va.. ! Poate ca e o exprimare dura.. dar asta e.. ne folosim reciproc in scopuri placute:)) Pentru categoria a doua, torturati-va, comunicati.. si abia dupa aceea vedeti daca se poate si altceva..

Asa va veti feri de dureri de cap si confuzii.. Partea nasoala e ca nu exista reteta universal valabila.. Dragostea asta pe cat de superba e.. mai si doare din cand in cand..sa speram doar ca nu prea des sau nu prea tare.. va recomand, ca de obicei, o melodie.. mie imi place fff mult- logik.. am descoperit-o la mare.. acolo printre scoici.. la bulgari :P iar ma laud:P Fiti atenti la versuri:)








Un comentariu:

Anonim spunea...

bullshit