marți, 16 martie 2010

De ce ne grabim sa imbatranim?

Stimata domnisoara,

Ne-am intalnit azi in autobuz. Nu ai cum sa ma recunosti, aveam cearcanele pana la urechi (am lucrat ieri la niste traduceri, ma innebunesc:P), dar aveam zambetul.. tot pana la urechi (scuza-mi lipsa de inspiratie). Eu te tin minte. Nu am cum sa te uit. 

Purtai un parfum bun. Si soferul autobuzului l-a simtit. Trebuie sa recunosc ca era o vreme cand ma gandeam ca sunt norocosi cei ce lasa un miros placut atat de puternic in urma lor. Cand mi-a venit mintea la cap, mi-am dat seama ca un parfum bun e ca un flirt. Il porti discret in apropierea urechii si putin mai jos pe gat.. si daca esti putin mai perversa.. o picatura inspre decolteu :P. Flirtul inseamna sugestie, inseamna sa ii sopotesti celuilalt la ureche ca are un zambet frumos si atunci sa il ametesti si cu mireasma placuta a parfumului tau nu sa arunci cu o galeata de parfum da' firma. 

Anyways, trecand de parfum. Ti-am admirat tinuta: bine aleasa, asortata, stiu sigur (fata fiind le intuiesc) ca ai stat ceva de dimineata in fata oglinzii. Te inteleg. Doar facem parte din aceeasi specie. Niciodata nu avem de imbracat si totusi eu am 2 dulapuri pline. Si inca mai am o gramada de cumparat. Dar m-ai dat pe spate! Cum faci sa nu ai cearcane? Ca stiu ca aseara ai fost in club.. :P Un defect nu am vazut pe fățuca aia a ta. Iar eu ma gandesc cum sa ascund nenorocirea aia de coș care mi-a aparut de dimineata. Naibii, credeam ca la 25 de ani scap de problemele adolescentei! Si tu.. tu inca esti o adolescenta. Dupa buletin.. pentru ca, dupa aspect, as zice ca ai vreo 24 de ani. Esti femeie in toata firea.. recunosc. Daca as fi tip, sigur te-as agata in club si ti-as  arata... lumea. De unde sa stiu ca tu ai doar 16 ani? Aseara oricum mi-ai aratat ca ai vazut deja.. lumea. 

Cine are nevoie de pustoaice de 16 ani cand toti cauta femei? Iti inteleg frustrarea. Cand aveam eu 16 ani, tocmai se deschisese Mall Vitan. Nenorocitii aia de paznici imi cereau buletinul de fiecare data, ziceau ca nu am inca 14 ani si nu pot vizita Mall-ul neinsotita:P La 18 ani, cand ma mandream ca am terminat liceul, ma intrebau daca am dat capacitatea:)) Iar acum sar de fund in sus daca cineva zice: "Doamna era inainte" - am eu față de doamna? Ce naibii!:)) Eu sunt undeva inca la 20 de ani. Deosebirea dintre noi 2.. este ca eu inca mai pot minti la 25 de ani ca am vreo 22 daca ma apuca vreo frustrare a batranetii :) Tu la 25 nu o sa poti minti.. pentru ca la 25 tu o sa arati de 40. Atunci o sa trebuiasca sa pari destul de matura ca sa prinzi un prost pentru casatorie. La 25 de ani o sa fii clienta fidela a saloanelor de infrumusetare: tratament pentru curatarea tenului, pentru iluminare (asta recunosc ca nu prea am inteles-o - lasa-te de cafea, tigari si nopti nedormite sa vezi ce ten luminos o sa ai), pentru hidratare.. Apropo pentru hidratare, bea mai mult. Mai multa apa si ceaiuri. NU votca. Iar la 40 de ani o sa iti injectezi grasimea de pe fund in fața ca sa iti ascunzi ridurile. Iar la 60 de ani.. hmmm.. nu stiu.. poate pana atunci se inventeaza nu stiu ce masinarie ciudata si te intinereste ca sotul tau sa nu plece cu o pitzipoanca:)


De ce te grabesti sa imbatranesti? Unde fugi? Spre ce? Timpul trece oricum prea repede. De ce nu te bucuri de aia 16 anisori pe care ii ai? Ai incredere in mine, o sa te placa baietii si cu cearcane. Ba mai mult decat atat, iti garantez ca atunci cand te vor vedea dimineata somnoroasa, naturala, ciufulita dar cu ditamai zambetul pe buze si o privire strengareasca, vor fi mai mult decat fericiti. Vrei sa ii sperii cand vor descoperi ca rimelul (al 5 lea strat) a ajuns de pe gene la nas?  

Asculta-ma pe mine ca sunt batrana:)))) O sa plangi dupa tenul de bebelus.. cand la 25 de ani o sa dai bani pe toate cremele posibile pentru a scapa de santurile sapate de farduri. Iar barbatii.. barbatii te plac oricum.. crede-ma.. nu pentru fața fara cearcane, pentru ochii perfect conturati, pentru buzele ingrosate cu creion, ruj, gloss si alte prostii. O sa te placa pentru cum esti.. daca.. ii lasi sa te descopere. 

De aici,

Numai zambete

PS: Vezi ca e bine ca fața si gatul sa aiba aceeasi nuanta. Daca tot dai cu fond de ten.. stii sfatul specialistilor. Da pana la decolteu!

PS2: M-am trezit fredonand melodia asta azi.. poate si pentru tendintele de lambada pe care le are.. coincidenta face ca artista sa.. exemplifice .. cam ce as avea eu de zis:P Puuuuuuuuuuuuup:*

Niciun comentariu: