duminică, 6 noiembrie 2011

Do I? 6 motive pentru care ar trebui sa te casatoresti :D

Citand din tot felul de persoane - prieteni, amici, cunostinte, elevi de la meditatii:

1. "Nu vrei sa fii fata serioasa? Asa spune societatea: iti faci o cariera, te mariti, etc." - 50% din voturi
2. "Pai cum vrei sa faci copii?"  - 30% din voturi
3. "Crede-ma, e mult mai bine sa fii casatorit decat sa fii singur" - toate fetele:))
4. "E mult mai usor sa platesti facturi si sa imparti grijile vietii cu cineva".
5. "Suntem impreuna de atata vreme. Ce altceva am mai putea face?" 20% din voturi.
6. "Ca sa scrie pe Facebook: Married!":))

Si acum versiunea mea:
1. Screw society!!!(oare fuck society suna mai bine?:P) Te nenorocesti cu cineva doar pentru ca spune societatea? Si pot sa fiu fata neserioasa si casatorita, asa cum de altfel sunt serioasa si necasatorita. Ceva nu merge in ecuatia mea:))

2. Dragii mei, e nevoie sa explic cum se fac copiii? Se ia una bucata barbat capabil (nu e nevoie de o tehnica anume, 3 minute de distractie si gata) si una bucata femeie capabila (aici e mai greu cu tot stresul dar se rezolva). Se creeaza o atmosfera romantica sau dimpotriva se aprinde o mica scanteie si se declanseaza un moment fierbinte. Peste 9 luni apare si ala mic:))
Apropo, nu cred ca vreun spermatozoid a intrebat vreun ovul: "Auzi, da' noi avem acte ca sa ne combinam?":P  
Iar daca chestia cu numele copilului e un impediment, credeti-ma ca m-am interesat. Exista solutii:))

3+4 Facturile le platesc si singura si daca am nevoie de ajutor am prieteni. Nu e bine sa fii singur (desi are si asta avantajele ei) dar decat sa ma simt bine ca acasa ma asteapta un corp cald langa care sa adorm si asta e tot, mai bine imi iau caine.

5 Am intalnit multe fete cramponate in relatii de 6-7 ani. Relatia ajunsese in stadiul de buna, ce mai faci, sex o data la... cand isi aminteau dar erau impreuna de atata timp ca pana la urma nu mai aveau nimic de facut decat sa o puna de o nunta. GRESIT: ori reinvii mortul, ori treci la altul mai viu!


6. In afara unor glume nevinovate, Facebook-ul nu mi-a stiut niciodata starea civila indiferent de cat de complicata ar fi fost:)) Dar multumesc FB pentru suportul vizual pentru postare:)





Ale mele 5 motive pentru care sa nu te casatoresti
1. Pentru ca de prea multe ori ne casatorim din motive gresite: compromis, plictiseala, presiunea varstei sau a celor din jur. Peste jumatate din prietenele mele sunt casatorite sau insarcinate. Pana si domnul dragut de la magazinul din fata blocului cand mi-a aflat varsta, mi-a zis ca ar trebui sa ma casatoresc. Nu m-am suparat:)) Cumpar in continuare cola de la el:)

2. Pentru ca ar trebui sa fim atat de destepte (si destepti) incat sa ne dam seama ca nu actul ala ne tine impreuna, ca nu bucata aia de hartie garanteaza ca eu nu o sa il insel cand o sa faca burta mare si o sa ramana fara par, ca o sa il iubesc pana la adanci batraneti sau ca o sa il sterg la fund daca o sa fie imobilizat la pat (Doamne fereste!). Bucata aia de hartie nu inseamna ca e al meu/a mea! 

3. Pentru ca in general avem o lista de bifat: sa imi construiesc o cariera, sa imi gasesc pe cineva, sa ne facem o casa, sa facem copii. Iar pe parcurs uitam sa traim, pentru ca le facem pe toate automat, fara sa le simtim. Sunt doar lucruri de pe o lista si ne grabim sa le bifam. Ce iti ramane dupa? :)

4: Pentru ca un divort poate fi scump si dureros:))))

5: Pentru ca ne este atat de frica de singuratate, ca actul ala ne face sa ne simtim bine: nu o sa fiu niciodata singur, scrie acolo:P Poti fi singur si in doi si nu e bine deloc. Si cosmote iti garanteaza acoperire in toata tara, dar iti mai pica semnalul pe sub vreun pod:)

Pentru cei (si mai ales cele) care ma injura acum sa clarificam vreo 2 lucruri: nu sunt experta  in relatii (dimpotriva:P), nu le-am trait si nici nu le-am facut pe toate. Am invatat cat de mult am putut din experientele altora si am tras invataminte dintr-ale mele (si mi-am repetat propriile greseli ca poate n-am inteles bine din prima:))). Asta inseamna ca nu detin reteta fericirii, doar mi-am exprimat opiniile. De aia am blog:D

Cum vad eu lucrurile?
N-ar trebui sa te multumesti cu primul/prima care iti iese in cale si care vrea sa te ia pe vecie.  Ar trebui sa il iubesti pe cel de langa tine ca pe ochii din cap si sa iti imaginezi cat de ciudati vor fi copiii vostri:)) Si sa iti doresti ca impreuna sa creati niste prichindei, indiferent de cat de grea e viata. Sa il accepti cu defectele lui dar sa si comunicati cand nu e ok si sa va ascultati. Din cand in cand sa faceti lucruri traznite:D iar in vremuri grele sa trageti amandoi. Monotonia e inevitabila la fel ca minim o raceala pe an dar cu ceva paracetamol sinus/ initiativa se poate rezolva :P E munca multa dar e si frumos!

Pentru ca viata in doi ar trebui sa fie o aventura, un drum pe care il construiti amandoi. Nu un proiect de bifat, nu o obligatie, nu o idee a parintilor, nu o presiune pentru ca toti din jurul tau deja sunt casatoriti si blazati. Iar pentru o aventura in doi, chiar e nevoie de actul ala? De ce?

De aici numai zambete,

Si BTW: puteti sa ma contraziceti, sunt deschisa la orice contraargumente:P

8 comentarii:

Anonim spunea...

si daca nu iti iese nimeni in cale? ramai o batrana ce adopta 30 de pisici?? asta e o solutie?

Petruta spunea...

Atentie! Articolul nu e impotriva casatoriei ci ridica 2 intrebari: de ce e atat de important actul ala scris? Si doi: de ce sa fac un compromis de dragul de a fi casatorita. Nu imi place sa privesc lucrurile in extrem: ori ajung langa un barbat pentru care nu mai simt nimic, ori cu 30 de pisici. Eu doar zic ca in viata se merita sa lupti pentru mai mult. Iar de iesit in cale, nu imi fac probleme. Au iesit destui. Doar ca am o singura viata si nu vreau sa fie un compromis :) Vreau sa fiu mai mult decat multumita de alegerile mele. E ok azi sa imi iau o bluza neagra care nu imi place doar pentru ca nu gasesc alta, dar nu e ok sa raman cu cineva o viata intreaga doar de dragul de a nu fi singura:)

Anonim spunea...

Nu vrei sa te casatoresti cu mine?

Anonim spunea...

Glumeam... Nu vreau sa te nenorocesti...

Anonim spunea...

She said no..

Petruta spunea...

She said: sign the comments:)))

ionut spunea...

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=i7RFeIYdb14

ionut spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=5t5qY_xqQaM&feature=fvwrel