joi, 21 mai 2009

Filozofia omului de criza

Azi, in drum spre munca, m-am uitat in vitrinele de la toate magazinele si in geamurile masinilor parcate: fundul meu e mai mic. Visul meu oricum era sa fie mai mic si mai bombat putin.. desi cred ca forta gravitationala va invinge pana la urma. Si, in esenta, prea multe dulciuri strica. Cine a zis ca e obligatoriu sa mananci atata ciocolata cat mancam eu? Si cine spune ca trebuie sa bei suc in fiecare zi? Apa ce are?!

Azi de dimineata m-am trezit fericita cu un sms de la Orange. Felicitari ai primit bonusul pentru apelurile primite. Zgarcitii mi-au retras din aia 115 euro centi, 40 eurocenti cat a fost reincarcarea de rezerva. Pai, e criza, de unde naibii bani sa imi reincarc cartela? Asa ca, pentru o urgenta, m-am imprumutat de la Orange. Si-au luat banii inapoi dar vestea buna e ca mai am 75 de euro centi credit pana la mijlocul lui iunie. Lumeeee, am bani de smsuri:)  Ar fi o problema.. eu dau smsuri cam lungi.. trebuie sa ma las ca .. nimic nu e gratuit:)

Ma gandesc oricum ca am sanse foarte mari sa fac bonusul iar. Ma suna aia de la banca in fiecare zi. Ori am vreun contract de prelungit, ori vreo rata neplatita. Asa am descoperit ca aia de la banca sunt oameni. Mi-au schimbat data scadentei la rata ca sa nu intru in penalitati. Saracii de ei, nu stiau ca degeaba au modificat-o ca am depasit-o si pe aia:))

Culmea nesimtirii cu facturile platite la net (cat inca mai aveam bani): in weekend am ramas fara net si iar am stat pe wirelessul din balcon. De cate ori nu am abuzat de retelele altora.. :D:D:D Si tare bine e..:) S-a rezolvat si netul.. abia marti :P 45 ron abonamentul luna, in general cu minim 4 zile de net taiat. Au si abonament la 30 ron.. ma gandesc sa ma schimb ca oricum nu prea downloadez eu filme. Desi tare bine a fost marti sa iau un film cu 10 mega.. pentru ca apoi sa descopar ca era filmat la cinema si nu vedeam nimic:P 10 mega.. ce zile :P

Acu o saptamana, dupa ce cu mare greutate am descoperit un loc de parcare in spatele blocului, am ramas fara benzina. Indicatorul ala de pe bord parca imi sarea in ochi. Am ajuns acasa mai mult cu sperante:)) Au trecut 2 zile si, in sfarsit, s-a eliberat un loc in fata blocului macar sa ma uit la masina, sa vad daca e bine. Locul tocmai bun, vizibil, nu in curba, bineinteles nici sub un copac ca pica toti fulgisorii si frunzulitele alea si nu am bani acum sa o spal. M-am simtit ca un zeu cand am reusit sa mai misc si eu masina, evident cu speranta ca nu ma lasa in mijlocul strazii. M-am invartit ca idiotul in jurul blocului, sa simt si eu ca conduc, timp in care, evident ca m-am intersectat cu vreo 2 masini carora a trebuit sa le cedez trecerea. Mi-e doooor de trafic, mi-e dor sa adorm la semafor, mi-e dor sa fac calcule: aaa, dupa 3 semafoare trec si eu de unirii. Si am parcat masina, exemplar si acum.. in fiecare dimineata trec pe langa ea. E rosie, frumoasa si ma asteapta.. dar nu merge cu aer :)

RATB-ul in schimb e gratuit. Parca asta era regula:P Si-asa nu am mai luat amenda de mult.. de anul trecut :P Partea proasta e ca in fiecare statie a naibii se nimereste cate un tip dragut. Azi la Tribunal (statia dinainte de unirii), s-a urcat o bunaciune de baiat. Pun pariu ca era minor ca vad ca astia au ramas preferatii mei. Am ramas cu ochii dupa el. S-au inchis usile si mi-am dat seama ca nu m-am uitat dupa controlori. Am si eu o idee: controlorii sa fie niste tipi din aia super buni si fara prea multa minte, ca, daca ar fi si destepti, e clar ca nu ar sanctiona tinerii saraci de prin autobuze:P Atunci, de bunavoie si nesilita de nimeni as accepta sa imi dea amenda:P E distractiv cu RATBul, mai ales ca am bafta sa prind autobuzul destul de gol si, in zilele fericite, mergem si cu aerul conditionat pornit. Asta da viata!

Acest blog este un semi-pamflet si trebuie tratat ca atare. :P Eu impart zambete, gratuite evident, tuturor. Sunt disponibila pentru tone de pupici :)  Si astia gratuiti.. :P Chiar zilele trecute o prietena imi spunea: "mai Petruta, esti o fraiera. Uite-te si tu la X.. ce barbat bun are. S-a scos fata. Si tu? Cauta si tu unul cu bani si gata." Never ever ever :D Ce rost are? Eu vreau sa fiu fericita nu bogata..  Bine acum.. nu ar strica si ceva bani:)) Am eu destule zambete ca sa sperii "criza" asta.  O sa ma vedeti dansand  de nebuna prin lifturi, zambind de nebuna pe strada.. si toate astea GRATUIT.

Acum ma scuzati, plec acasa.. sperand ca vor fi tipi dragut in RATB si nu controlori:P

De aici numai zambete! 

Niciun comentariu: