vineri, 12 decembrie 2008

What do u say of.. taking chances?

In tineretile mele zbuciumate auzeam: risca, ce ai de pierdut! Traieste-ti viata.. lasa ziua de maine.. vom vedea noi. Persoanele care reusesc sa traiasca fiecare clipa ca si cum ar fi ultima, ca si cum nu conteaza ce va fi maine, cele care merg pe risc mereu au o sclipire in ochi si uneori ma uit cu invidie: Nu le pasa de nimic.. si au reusit ce si-au propus.. Le pasa numai de azi si traiesc la maxim.  Ma uit dupa aceea in extrema cealalta la cei care isi planifica fiecare pas, cei care nu fac nimic daca nu era pus acolo pe lista, cei cu obiective foarte clare, cei care stiu ce vor face peste 5 ani, pe 12 decembrie la ora 11:32.  Si ei au reusit ce si-au propus. Nu prea au sclipirea aia. Which is the way?

Nici unul, din punctul meu de vedere. Persoanele care isi planifica si cand o sa se spele pe dinti pana la ultima secunda se simt bine pentru ca au impresia ca asa pot controla totul. Daca nu e in plan, nu are cum sa ma afecteze. Stiu foarte bine ce voi face azi si maine. Pot cuantifica rezultatele si stiu fix gradul de fericire (eu as zice satisfactie) pe care mi le vor aduce aceste lucruri. Flash news: Chiar daca nu e in plan, tot se va intampla si tot te va afecta. Ti-ai planificat cumva ca dupa 6 luni de relatie perfecta prietena sa te insele? Am uitat.. nu era in plan, deci nu te afecteaza, nu? Mergem cu planul inainte? Sarut la prima intalnire, sex la a treia, prezentarea la prieteni dupa o luna, ne mutam impreuna dupa un an, ne casatorim dupa un an jumate. Muncim pe rupte vreo trei ani, ne luam casa. Muncim pe rupte inca 1 an, decoram casa si ne luam si masina. Acum, gata, hai sa facem copiii! :)) 

Varianta cealalta: who the fuck gives a fuck (oops, de 2 ori, sorrrrrrrrrrri:D ) about the world?! Ne facem de cap azi, maine, poimane. Trec de la un job la altul, experimentez cat pot: azi am bani, maine nu am. Nu conteaza. Azi am 2 prietene, maine 3, poimaine fac pauza (stati ca am gresit scenariul). Am 30 de ani.. ia sa ma casatoresc sa vad cum e.. oops m-am indragostit.. misto.. cine stia ca e atat de marfa sentimentul asta... Ooops.. cam nasoala faza asta cu casatoria.. eu vreau sa fac numai ce vreau eu.. Ooops again : me daddy..:P Cool...Party time.. ooops divort.. Party time.. Oops me 60.. party time.. 

Ati inteles ideea.. desi partea cu distractia la 60 de ani nu strica..:P Sa stiti ca, dincolo de ironie, stilul asta de viata "boem" e foarte tentant... Dar asta inseamna ca te gandesti efectiv numai la tine. Tu esti singura ta responsabilitate si sincer asta mi se pare cel mai simplu lucru de pe lume: sa ai grija numai de tine. E si egoist dar astea deja sunt detalii :)

Ideea blogului a pornit de la urmatoarea melodie- Celine Dion- Taking Chances.

Cred ca ideea de la care voiam totusi sa pornesc este ca in viata nu poti castiga daca iti planifici fiecare pas si nici daca te arunci in prapastie in speranta ca pe la jumatate ti se deschide i parasuta. Totusi, viata fara un pic de risc nu are nici un farmec. Uneori dai cu capul si doare si nu ai reusit nimic, dar alteori.. se crapa zidul si descoperi ce cautai (nu mi-a venit nici o alta idee:P) Cand sa riscam? Doamne, daca as avea raspunsul la intrebarea asta nu as mai avea atatea emotii cand ma gandesc sa incep ceva nou de care habar nu am si nu as mai da inapoi de 3 ori, nu as mai avea atatea emotii cand  risc si fac eu primul pas mai timid.. dar eu il fac.. Dar chiar daca nu iese bine, am invatat sa nu regret .. prea mult. Asta e.. daca nu riscam nu as fi aflat, nu as fi invatat.. nu as fi aici. Si daca as fi riscat mai mult, cine stie unde as fi fost? 

Asta e intrebarea: Daca nu risc, stiu ce se intampla. NIMIC. Dar daca risc? Esti gata sa nu risti deloc... ? 

2 comentarii:

Andrei spunea...

pariaza pe meciurile de fotbal... tot salariul tau.

Dan Gheorghe spunea...

cred ca e un risc si daca iesi pe strada...