joi, 11 decembrie 2008

So what: am o depresie :))

Nici macar nu stiu de ce l-am numit blog antidepresiv.. pentru ca sunt sigura ca nu asta imi va iesi:P  Sa vedem.. avem ghidul optimistului fara leac.. si mai avem unul "si eu de ce mai traiesc".

Acesta este al treilea blog antidepresiv.. primul e cu sfaturi, al doilea e pentru depresiile nasoale in care nu iti mai gasesti sensul.. asta e despre mild depressions:P acum gandesc cu voce tare. Incerc sa imi fac eu ordine in ganduri:) Ajungi uneori in situatia in care..nu mai esti la capacitate maxima.. nici macar optima..:P Lucrurile merg, dar parca sunt intr-a doua si motorul e deja supraturat dar ti-e lene sa apesi ambreiajul si sa schimbi vitezele. Lasa ca mai poti sta asa pana la semafor ca mai e putin.. :) 

Suntem obositi? Poate. Suntem dupa o perioada grea? Poate. Avem nevoie de o pauza. Bing! De ce avem nevoie de o pauza? Ca sa ne linistim? Poate. Hai sa luam o pauza. Incetinim motoarele... lucram la capacitate minima.. ne indepartam o perioada si dupa aia sigur ne revenim noi la capacitate maxima si o sa rupem tot.  Partea mai rea e ca de obicei incetinim motoarele si ne obisnuim sa lucram la viteza asta. Si asta devine noul ritm. Chestia asta ne poate tine cateva.. saptamani sau cateva luni. Varianta cu cativa ani deja e grava. Dragii mei, in momentul in care pauza se prelungeste si nu reusesti sa te aduni, esti fericitul posesor al unei depresii, bine, mini-depresii.

Cum revenim pe linia cea buna? Era calea nu? Voiam sa zic linia de plutire...:P Offf.. in primul si in primul rand, trebuie sa recunoastem ca avem o problema: suntem tristi, nemultumiti de ceva, ne lipseste ceva, sau avem prea multe.  Pana nu recunosti asta, nu ai rezolvat nimic. Solutia cea mai simpla este ca sa te incapatanezi si sa zici: NU. sunt doar obosit. Las ca de maine ma apuc si fac si asta. Te apuci, faci liste, listele se umplu de praf.. etc. 

Daca deja ai recunoscut problema, e perfect. Stai, ca nu te-ai vindecat:))  Unde fugi asa? Acum e bine sa te gandesti, dar nu printre picaturi, cand apuci. E buna pauza aia dar redu la zero motoarele, fugi undeva singurel sau singurica si stai cateva ore. Studiaza-ti cele mai ascunse ganduri sau daca ti-e frica nu e nevoie sa mergi atat de departe.  Daca esti sincer cu tine.. o sa iasa tot la iveala. 

Daca nu esti total coplesit de ce ai descoperit (al doilea paragraf care incepe cu "daca").. atunci poti trece la planul de salvare. Pare simplu, nu? Nu e simplu deloc...

Partea cea mai grea e sa descoperi problema.. si dupa asta sa gasesti si pauza de gandire... si in pauza de gandire sa ai curaj sa infrunti lucrurile.. Dar cred ca din moment ce ai fost sincer cu tine.. si ai descoperit problema, te poti aduna sa te refaci. Partea grea e la inceput.. Si e a naibii de grea :) 

Nu garantez ca ce am scris eu aici merge.. dar incercati.. asta daca puteti sa recunoasteti ca aveti probleme:) Una melodie de incurajare.. me like it verrrry much pentru ca e traznita :P si chiar daca nu se aplica intotdeauna.. refrenul e general valabil :)

So, 
So what I'm still a rock star
I got my rock moves
And I don't need you
And guess what
I'm havin more fun
And now that were done
I'm gona show you tonight
I'm alright
I'm just fine
And you're a tool so
So what
I am a rock star
I got my rock moves
And I don't want you tonight


Niciun comentariu: